You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Toepassing van PRP bij artrose

Ervaar de kracht van PRP met onze kosteneffectieve en CE-gecertificeerde producten van T-LAB.
Te bestellen bij GD Medical of cliniqshop.nl

PRP en de Kracht van Regeneratieve Geneeskunde

Platelet-Rich Plasma (PRP) is een innovatieve benadering binnen de regeneratieve geneeskunde die zowel cosmetische als medische toepassingen biedt. Regeneratie verwijst naar het natuurlijke vermogen van het lichaam om beschadigde weefsels en organen te herstellen. Ons lichaam heeft een intrinsiek vermogen om zichzelf te genezen, maar soms heeft het een extra duwtje in de rug nodig. Regeneratieve producten zijn ontworpen om dit natuurlijke proces te stimuleren en te versnellen, wat kan helpen bij de behandeling en het herstel van verschillende aandoeningen.

Wat maakt de PRP van T- LAB uniek?

  • Hoger volume
  • Meer bloedplaatjes
  • Een effectiever resultaat
  • Zeer concurrerend geprijsd

Bewezen resultaat

Hoge DEPA score
De T-LAB PRP-kit biedt u een optimaal terugwinningsratio van bloedplaatjes (82,6%*), bloedplaatjesdosis (4,4 miljard*) en zuiverheid (95,2%*), met de protocollen die het heeft ontwikkeld. Alle componenten en buisjes zijn speciaal ontwikkeld om een PRP van hoge kwaliteit te verkrijgen. * Resultaten neutrale DEPA-analyse IMCAS 2023

Zet de stap naar optimale resultaten tegen een lagere prijs!

Vraag een offerte op of plan een persoonlijk gesprek met een van onze experts.
Contact

Medische Toepassingen van PRP bij artrose

Gewrichtspijn en Artritis

Voor patiënten met gewrichtspijn en artritis biedt PRP een natuurlijke benadering van pijnverlichting en het bevorderen van gewrichtsreparatie.

 

1. Ontstekingsremmende werking: PRP bevat verschillende groeifactoren en cytokines die ontstekingen kunnen verminderen. Bij artritis speelt ontsteking een belangrijke rol bij het veroorzaken van pijn en schade aan het gewrichtskraakbeen. PRP kan helpen deze ontstekingen te verminderen en zo de symptomen van gewrichtspijn te verlichten.

2. Stimulatie van weefselherstel: De groeifactoren in PRP kunnen het herstel van beschadigd weefsel stimuleren. Bij artritis kan het gewrichtskraakbeen beschadigd raken, wat leidt tot pijn en verminderde mobiliteit. PRP kan helpen bij het bevorderen van het herstel van dit kraakbeen en het verbeteren van de gewrichtsfunctie.

3. Pijnverlichting: PRP kan ook directe pijnverlichting bieden door de vrijgave van endogene pijnstillende stoffen te stimuleren, zoals endorfines. Dit kan helpen bij het verminderen van de pijn die gepaard gaat met artritis en gewrichtspijn.
4. Verbetering van de gewrichtsfunctie: Door het stimuleren van weefselherstel en het verminderen van ontstekingen, kan PRP helpen bij het verbeteren van de algehele gewrichtsfunctie. Dit kan resulteren in een betere mobiliteit en verminderde stijfheid van het gewricht.

5. Langdurige effecten: Hoewel de duur van de effecten kan variëren, hebben sommige studies aangetoond dat de voordelen van PRP-behandelingen voor gewrichtspijn en artritis langdurig kunnen zijn, waardoor patiënten langdurige verlichting van symptomen kunnen ervaren.

Sportorthopedie

PRP kan worden ingezet bij de behandeling van sportblessures, zoals peesontstekingen en verstuikingen, om de hersteltijd te verkorten en de functionaliteit te herstellen.

 

1. Tendinopathieën: Dit omvat blessures zoals achillespees tendinopathie, patellapees tendinopathie (jumper’s knee), en tenniselleboog (laterale epicondylitis). PRP kan helpen bij het versnellen van de genezing en het verminderen van pijn bij deze aandoeningen.

2. Ligamentblessures: Bijvoorbeeld, voor blessures aan de mediale collaterale ligamenten (MCL) van de knie, of de enkelbanden. PRP kan worden ingespoten om de genezing van deze ligamenten te bevorderen en de stabiliteit van het gewricht te verbeteren.

3. Spierblessures: PRP kan worden gebruikt bij spierblessures zoals spierscheuringen of -verrekkingen om de genezing te versnellen en het herstel van de spierkracht te bevorderen.

4. Gewrichtsslijtage (artrose): Voor sporters die lijden aan gewrichtsslijtage, kan PRP worden gebruikt om de symptomen te verminderen, ontsteking te verminderen en de gewrichtsfunctie te verbeteren.

5. Kraakbeenletsels: PRP kan worden toegepast bij kraakbeenletsels, bijvoorbeeld in de knie, om de regeneratie van het beschadigde kraakbeen te stimuleren en de symptomen van pijn en bewegingsbeperking te verminderen.

6. Peesscheuringen: Bij gedeeltelijke of volledige peesscheuringen, zoals een gescheurde achillespees, kan PRP worden gebruikt als onderdeel van het behandelingsplan om de genezing te bevorderen en het risico op herhaalde blessures te verminderen.

Wilt u meer informatie over het PRP portfolio van T-LAB?

U kunt contact opnemen met GD Medical voor vrijblijvende informatie of een afspraak.
Contact met GD Medical

Toepassing van de T- LAB PRP kit met het Pure PRP protocol.

Het PRP- portfolio van T- Lab

PRP kit

T-LAB PRP Kit is ontwikkeld om de hoogste PRP-dosis te verkrijgen en de beste resultaten te behalen in de diverse toepassingen.

 

T-LAB PRP Tubes zijn speciaal ontworpen voor het verkrijgen van PRP en geproduceerd als medische hulpmiddel met hoge kwaliteitsnormen. Het is gecertificeerd als PRP Kit met CE Klasse IIb certificaat. Het gesloten systeem minimaliseert het risico op besmetting.

 

We weten we hoe kostbaar de tijd van professionals is in de gezondheidszorg is. Alle noodzakelijke componenten voor u in het proces van het verkrijgen van PRP zijn bij de hand in één pakket.

T-LAB PRP Kit biedt u de perfecte combinatie van het hoogste terugwinningspercentage van bloedplaatjes, de beste dosis bloedplaatjes en echte zuiverheid, met zijn ontwikkelde protocollen, alle compatibele componenten en speciaal ontwikkelde buisjes om PRP te verkrijgen.

NEXT PRP Syringe

NEXT PRP-spuit biedt de gebruiker een andere, slimme, efficiënte en flexibele keuze voor het verkrijgen van Platelet-Rich Plasma, met of zonder anticoagulans voor een efficiënte bloedplaatjesconcentratie die wordt gebruikt om de genezing van aangedane pezen, ligamenten, spieren en gewrichten te versnellen.
Next PRP is een perfect gesloten PRP-systeem.

 

De NEXT PRP Syringe ziet eruit als een 10 ml spuit maar verandert met twee eenvoudige handelingen in een buisje. Dankzij het praktische gebruik zullen zelfs producten waarvan je dacht dat ze vroeger makkelijk waren, moeilijk te gebruiken zijn. Dankzij dit eenvoudige gebruik bespaar je ook tijd.

 

Met behulp van een naald of vleugelsetje kan met de NEXT PRP Syringe gemakkelijk bloed worden afgenomen. Door het innovatieve ontwerp wordt de spuit nu een buisje en kan plasma worden verkregen door centrifugeren. Na het verkrijgen van het plasma wordt het gemakkelijk een injector om het naar een andere injector over te brengen.

 

NEXT PRP biedt een preparatietechniek zonder het risico van luchtbesmetting, omdat het proces van PRP preparatie in één enkele spuit plaatsvindt.

De ontwikkelaars van NEXT PRP hebben verschillende protocollen geanalyseerd om het PRP-milieu te verkrijgen. De NEXT PRP spuit kan u een PRP-milieu van hoge kwaliteit geven in slechts 4 minuten.

PRX tube

Met de T-LAB PRX Tube is injecteerbare PRF mogelijk zonder gebruik van een chemische activator.

 

De PRX Tube heeft een binnenwandstructuuroptimale met een optimale gladheid dankzij de micropolijsttechnologie. Deze gladde structuur voorkomt trombocytenaggregatie en maakt het mogelijk om I-PRF te verkrijgen zonder gebruik van anticoagulantia. Bovendien is het klaar om geïnjecteerd te worden in maximaal 30 minuten en gescheiden te worden in slechts 3 minuten met een 500 G (2000 RPM) enkele centrifuge.

 

Bij het verkrijgen van PRF met de T-LAB Clean A-PRF methode is er geen vermenging met de RBC-laag en hoeft er niet te worden geselecteerd. Met 2 PRX-buisjes en twee keer centrifugeren is het heel eenvoudig om schoon fibrineweefsel te verkrijgen in slechts 16 minuten.

GD Medical is de exclusieve distributeur van T- LAB

GD Medical

GD Medical is een in Nederland gevestigde, onafhankelijke, medische groothandel, opgericht in 2010. We zijn een full service partner met specialisaties in diverse productgroepen. Dit kunnen medische hulpmiddelen zijn, maar ook gespecialiseerde geneesmiddelen.

Dagelijks zetten meer dan 70 gedreven en betrokken medewerkers zich in om onze klanten – en via hen patiënten – te voorzien van de benodigde medische producten.

 

Onze kernactiviteiten zijn gericht op Specialistische Groothandel en Exclusieve Distributie. We zijn daarbij specialisten op het gebied van Geavanceerde wondbehandeling, Diabetes en Reconstructieve en Esthetische Chirurgie en Regeneratieve Producten.

 

Het belang van regeneratieve producten in de gezondheidszorg kan niet worden onderschat. Ze bieden een veelbelovende benadering om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren en de behandeling van verschillende aandoeningen te optimaliseren.

GD Medical heeft bewust gekozen te fungeren als exclusieve distributeur van diverse regeneratieve producten, waaronder het PRP- portfolio van T- LAB. We zijn vastbesloten om de inzet van deze producten te bevorderen en verder te ontwikkelen, omdat we geloven dat de toekomst van de gezondheidszorg gebouwd is op regeneratie en herstel. Samen kunnen we een gezondere en meer levensvatbare toekomst creëren voor iedereen.

T- LAB

Sinds de oprichting in 2012 is T-LAB erin geslaagd zich te onderscheiden van zijn concurrenten door vele doorbraken te realiseren om de primeurs in zijn sector te realiseren. T- LAB is een belangrijke speler in de sector geworden dankzij haar werkprincipes die gebaseerd zijn op kwaliteit, vertrouwen en eerlijkheid. T-LAB begon zijn reis in 2012 met de ontwikkeling van medische hulpmiddelen en cosmetische producten op het gebied van regeneratieve geneeskunde in Turkije en voert vandaag de productie, marketing en verkoop van meer dan 20 verschillende merken uit.

 

T-LAB heeft een internationale identiteit verworven die het vertrouwen geniet van zijn zakenpartners in de medische sector, dankzij de oplossingen en principes met toegevoegde waarde die het heeft gecreëerd door de industrie op de voet te volgen. Alle bedrijfsprocessen zijn gebaseerd op wetenschap en de nieuwste technologie. T- LAB streeft naar het best mogelijke resultaat in behandelingen en richt het zich op dit doel. Dankzij dit inzicht is het de eerste keuze geworden van professionals met de innovaties die het in de sector heeft gebracht.

Heeft u nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op!

Cookie-en Privacyverklaring

We gebruiken cookies om het functioneren van onze website te verbeteren. De gegevens worden volledig anoniem verzameld. Meer weten? Bekijk onze Cookie-en Privacyverklaring